Fönstermakaren Mark Geuze

En hantverkare som brinner för gamla fönster!

Efter att ha köpt det gamla ålderdomshemmet i Kristdala väcktes intresset för byggnadsvård och framförallt renovering av gamla fönster. Efter otaliga fönsterrenoveringar och noggrann genomgång om vad som fackmässigt finns skrivet om fönsterrenovering kom övertygelsen om att de gamla beprövade metoderna med linoljefärg och linoljekitt ger det vackraste och mest hållbara resultatet.

Att man byter ut sina gamla fönster till så kallade ”underhållsfria” fönster har blivit populärt men det är dyrt och studier har visat att dessa fönster inte är mer energisparande än gamla fönster som är rätt renoverade. Dessutom är det ofta en förvanskning av den gamla byggnadens ursprungliga utseende. Det går att laga gamla fönster där dom har gått sönder, man behöver oftast inte byta ut allt för att en del av fönsterbågen har ruttnat.

Vill man bevara husets själ, ha bästa kvalitet på fönstren, renovera miljövänligt och dessutom ha fönster som är energibesparande då är traditionell fönsterrenovering att rekommendera. Efter renovering är fönsterbågar och karmar som nya igen. Med regelbundet underhåll klarar de 100 år till utan problem!

Kursintyg

Kursintyg

Allbäck Fönsterhantverk & Linoljefärg, 11-12 februari 2015